Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Spännande kamp i PRO:s allvetartävling

Vilket land har en flagga som inte är fyrkantig? Den och drygt 30 till lika kluriga frågor fick lagen i PRO:s allvetartävling som genomfördes i Smyrnakyrkan i Edsbyn torsdag den 25 april.

Med PRO Ovanåker som värd avgjordes Hälsingefinalen och alla sex PRO:s samorganisationer i Hälsingland hade i uttagningstävlingar var och en fått fram ett tremanna-lag som skulle försvara deras färger. Den som vinner tävlingen är Hälsinglands lag i distriktsfinalen.

Ett knappt 100-tal pensionärer från PRO-föreningar i Hälsingland kom till Edsbyn för att lyssna till musikunderhållning, få lite gott kaffe med tilltugg, och framför allt för att se en spännande landskapsfinal. Vacker pianomusik, framförd av PRO Ovanåkers egen pianist Lilian Forsman, välkomnade de tävlande och deras supportrar.

Evenemanget inleddes med att DurDuon bjöd på underhållning med, som namnet säger, musik på durspel. Harriet Arvidsson och Ola Dunderberg höll i durspelen och med ackompanjemang av Kenneth Lindberg på bas och Per Arne Karlsson på trummor, framförde de ett tio-tal sköna och medryckande låtar, allt från Inbjudan till Bohuslän till La Paloma. Allt med bravur och proffsigt utförande.

Efter en paus där alla fått kaffe och skink-klämma tog tävlandet vid. Med den pondus som mångårig erfarenhet ger leddes tävlandet av trion Sven-Erik Jansson, Sonia Larsson och Lars Norlander. Det var tio olika ämnen med 3- 4 frågor vardera som lagen hade att fundera över. Efter en timmes intensiv och spännande tävling stod Bollnäslaget som segrare och kommer nu att representera Hälsingland i distriktsfinalen. De vann med 5 poängs marginal före Nordanstig, tätt följda av Hudiksvall. Laget består av Inger Bergström, Anna-Stina Westergren och Allan Larsson.

Om någon undrar vilket svaret är på frågan i rubriken så är det Nepal, som har en flagga bestående av två på varandra stående trianglar.

Jan Olov Strandell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel