Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Sotarkväll hos PRO i Hassela

PRO föreningen i Hassela hade sotarfest i hembygdsgården den 5 juli. Det var fullsatt och musikanterna Olle Sellden och Benny Jonsson underhöll med både musik och sång under hela festen.

Annons

Ordförande Monica Eriksson hälsade välkommen och in i festlokalen kom tre grillkillar med den halstrade strömmingen och fick varma applåder för sitt arbete.

Festgruppen hade dukat så fint i lokalen och bjöd in till sotarbuffén. Gästerna försåg sig med potatis, smörgåsar, fisk och andra tillbehör. Det smakade gott och de flesta backade men så småningom var alla mätta och lät maten smälta till tonerna från Benny och Olle.

Aftonens lotteriring var slutsåld och spänningen steg när dragningen blev aktuell. Det visade sig att priserna i form av presentkort var attraktiva och användbara och vinnarna blev både överraskade och glada.

Festens frågetävling hade flyttats inomhus utifall det skulle komma regn och gästerna promenerade runt i lokalen för att hitta alla tio frågorna. Det var kluriga frågor om PRO, blommor, Hasselafrågor med mera och det var inte någon som hade alla rätt.

Under tiden som gästerna engagerat sig i frågorna hade festgruppen dukat fram stora fat med både mjuka och spröda hembakade kakor och det blev verkligen en ”gofika”.

Styrelsen hade både fått och själva tillverkat en del av priserna till frågetävlingen och för att vara rättvisa med gästerna så fick alla som lämnat in svar vara med vid dragningen.

Återigen en glädje i att få välja det pris som passade var och en bäst. Monica passade på att informera medlemmarna om kommande resa till Järvsö i juli och om kommande aktiviteter i höst. Hon avslutade kvällen med att tacka alla som deltagit under kvällen och passade på att hälsa välkommen till surströmmingskalaset i augusti.

Text och foto: Maj-Britt Norlander, inbjuden gäst från PRO Hudiksvall.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons