Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Sommarlov för språkcafé

Nu har språkcaféet på Röda Korsets mötesplats i Ljusdal tagit sommarlovsledigt.

Under avslutningskvällen hade man frågesport med två lyckliga vinnare som fick priser skänkta från en lokal livsmedelsaffär. Det blev avslutningsfika med tårtor och man umgicks och tränade vardagssvenska som vanligt.

Många nya vänskapsband har knutits och sidoaktiviteter har skapats ur denna internationella mötesplats. Ett 40-tal människor har träffats och haft trevligt under onsdagskvällarna och det blir en fortsättning till hösten med start i slutet av augusti.

Ett stort antal av deltagarna har teoretiska kunskaper i svenska, men problem att använda språket praktiskt i vardagen. Därför skapades språkcaféet, som är ett samarbete mellan Röda Korset, svenska kyrkan i Ljusdal, studieförbundet Sensus och kommunens integrationsverksamhet. Deltagarna ser nu fram emot en skön sommar, men också mot nystarten i slutet av augusti.

Åsa Älander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel