Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Sommarfest med sång och kolbullar på Hällagården

Vilken dag vi fick uppleva den 28 augusti i Kilafors. Sol, värme, musik och förtäring.

I drygt tre timmar varade festen. PRO Kilafors sång- och musikgrupp spelade och sjöng inför cirka 100 besökare.

PRO Segersta stod för servering av kolbullar. Frasiga, fina, lättätna kolbullar med lingonsylt och dricka. Kaffe och vinbärskaka.

Sex PRO:are; Sven-Erik Wikström, Else-Britt och Per-Erik Molin, Börje Segerkvist, Kerstin Wallman och Ulla Rönning stekte - i stekande sol - under tre timmar cirka 200 kolbullar.

Hällagården hade fått bidrag från Norlanderska donationsfonderna så all förtäring var gratis. Men det gör sig inte självt! Tack vare all personal och PRO-folk kunde dagen genomföras. Alla ni ideellt jobbande människor, ni är guld värda! Det är inte gruvsamt att bli gammal, om man blir så väl omhändertagen som man blir på Hällagården i Kilafors. Såg ett veckoschema vid ingången och varje dag finns det någonting att förlusta sig med.

Men åter till dagens sommarfest. PRO-kören sjöng bl a En visa om 18 svanar, Löjtnantshjärtan och Linblomman. Durspelarna framförde flera visor och Bertil Åberg sjöng och spelade dragspel och suveräna Ingrid Persson framförde Trönderbrua.

Jonas Nilsson på nyckelharpa och Ann-Sofi Gustavsson på spilåpipa och fiol spelade gånglåtar, polskor och Hårgalåten med bravur.

Ja mycket sång och musik fick vi uppleva och t.o.m. en svängom på Barbros altan hann vi med innan dagens festligheter var över.

Birgitta Boström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel