Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Sommarens första cykeltur PRO Hudiksvall gick till Lingarö

Tisdagen den 2 juni startade PRO cykelturerna. Elva PRO:are samlades på förmiddagen vid solbryggorna och där avslöjade Maj-Britt vart den hemliga turen skulle gå, det vill säga till Lingarö.

Förutsättningen för att få vara med och cykla är naturligtvis en cykel, vanlig eller el, samt cykelhjälm och helst en gul reflexväst. Cykelfärden tog oss först längs hamnpromenaden och sedan ut på Maln. Vi passerade sommarstugeområden som numera blivit bostäder. Vi följde stranden och kom till Skålbo där det blev en vätskekontroll. För att nå Lingarö fick vi ta in på en skogsväg som naturligtvis hade en annan standard men som ändå var cykelbar och på ett ställe hade en bom satts upp för att förhindra biltrafik. Strax därpå var vi framme i Lingarö och kunde svänga ner till stranden och ställa ifrån oss cyklarna. Det hade blivit varmt under cyklingen och det kändes skönt att få plocka av sig både hjälm och tröja.

Ett fantastiskt vindskydd fanns vid stranden men denna fina dag ville alla sitta utanför. Detta smultronställe ger möjligheter att ta sig ett dopp, att grilla eller att bara njuta och bara vara. Cyklisterna avnjöt medhavda smörgåsar och kaffe i sommarvädret. Gruppen passade även på att bestämma sig för att kommande cykelturer med andra mål skall ske den 30 juni och 28 juli. Därefter var det dags att med nya krafter ta sig an hemfärden.

Det blev en härlig cykeldag på totalt två mil och som belöning avslutade några dagen med en mjukglass på Möljen.

Maj-Britt Norlander, ordförande PRO Hudiksvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel