Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Söderhamn/Ljusne föll borta mot Fagersta

Det blev en jämn match när Söderhamn/Ljusne mötte Fagersta på bortaplan i fredags. 2-2 stod sig efter full tid. Men där Fagersta till slut vann efter förlängning.

Man var förberedda på en tuff inledning av matchen då FAIK brukar starta sina matcher i ett rasande tempo. Alla jobbade för varandra och man höll hemmalaget stången ända till 12 minuten då 1-0 var ett faktum. S/L lät sig dock inte nedslås utan jobbade fortsatt frenetiskt. Belöningen kom då Blake Luscombe kvitterade till 1-1 med 1,39 kvar av perioden.

Senaste 5-6 matcherna har andra perioden varit allt annat än bra, idag ville grabbarna annat och mycket tack vare en storspelande Måns Swärdh i mål samt en riktig laginsats höll man nollan i perioden. S/L hade även ett gyllene läge att öka på i målprotokollet då hemmalaget fick två st utvisningar i periodens två sista minuter. Man kunde inte förvalta den chansen och när signalen ljöd visade tavlan fortfarande 1-1.

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Den tredje perioden var lik de två inledande, högt tempo, fysiskt spel med chanser åt båda håll. Precis som i första tog Fagersta ledningen med 2-1, denna gång i powerplay, S/L gav trots detta aldrig upp utan jobbade hårt och de fyra backarna Marcus Larsson, Gustav Boustedt, Rasmus Wernerson-Libäck och Thomas Astner jobbade fantastiskt bra inte bara i detta skede utan i hela matchen, när klockan visade 19,06 ropades Måns in på bänken för att få ett numerärt överläge och jaga en kvittering. Denna gång lyckades det och den som kvitterade var Ockelbosonen Thomas Astner, klockan stannade på 19,36 när hans skott satt i tredje maskan i högra krysset.

Så även denna gång lyckades S/L rubba storfavoriterna Fagersta till en förlängning och en inkasserad poäng, matchen gick till förlängning. En olycklig utvisning som var aningen tuff gjorde att hemmalaget fick pressa på och S/L orkade inte stå emot. Och hemmalaget fastslog slutresultatet till 3-2.

För att sammanfatta så gjorde S/L en av sina bättre matcher för säsongen, både spelmässigt men framförallt som ett lag, nu väntar härnäst Falun hemma på tisdag, Skedvi/Säter borta på fredag och sedan Hedemora och Sandviken hemma veckan därpå innan det blir juluppehåll.

Positivt är att Hampus Malm är tillbaka efter sin avstängning.

Micke Krantz/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel