Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Snart dags för seniordag igen i Hudiksvall: "Förra årets succé ska upprepas"

Åter igen har planeringsgruppen för Seniordagen träffats, ett härligt gäng som brinner av iver för att få till ytterligare en lyckad Seniordag.

Förra årets succé ska upprepas med ett trettiotal utställare, vård och omsorgsprogrammets elever från Bromangymnasiet som fotade, filmade, kokade soppa, bredde mackor, tog blodtryck mm.

Läs också artikeln från förra årets Seniordag: Seniordagen lockar fler för varje år – rollatorace och mannekänguppvisning publikdragare

Ett kompaktare program mellan 11-14, och ett sekretariat där besökarna kan få information, är nya förbättrade insatser samt att dagen tidigarelagts två veckor till fredagen den 13 september. Det gäller att utmana ödet, det finns en förhoppning om en varmare väderlek trots datumet.

Seniordagen anordnas för att äldre ska få information och hjälp för ett kreativare och hälsosammare liv på äldre dagar. Den har de senaste åren ägt rum i teaterparken vilket har varit lyckat. Och även i år kommer Seniordagen att hålla till i teaterparken,– fantastisk miljö bland vackra träd med utsikt över Lillfjärden och vår nyrenoverade teater som pricken över i. Dagen sponsras av lokala företag och organisationer samt mycket ideellt arbete.

Rullatorrace, bouletävling, modevisning, ”prova på bowling”, musik och dansunderhållning tillsammans med gratis linssoppa och kaffe och mackor under hälsingekåtans tak.

Olle Hillström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel