Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Snabba beslut med full kontroll

När gryningsljuset gått över i ett strålande solsken samlades orienterare på Köpmanstorget i Söderhamn. Söndagsflanörerna möttes sedan av löpare med kartan i hand på jakt efter kontroller runt om i stadens centrala parker och för de som sprang den längre banan väntade ett besök uppe på Faxeholmen.

Söderhamns orienteringsklubb anordnade en stadssprint som till skillnad mot orientering i skogen kräver snabbare beslut och mindre fokus på att hålla rätt riktning med kompass. Juni Norlin, som sprang den kortare banan, tycker det är roligt med omväxlingen. Bäst är banor som innehåller lite av både stad och skog.

Dagens banor bjöd på en del pulsande i snön men på stora delar av sträckorna var det bart på marken. Det vackra och varma vädret sätter dock en del käppar i hjulet inför de planerade övningarna i skidskytte och skidorientering. Kommer det inte mer snö får klubben tänka om.

Hugo Flordal höll i sekretariatet med stöd av sina barn och var nöjd med dagens aktivitet. Han berättar att klubben ser över möjligheterna att köra inomhusorientering bara det går att göra Corona-säkert. Inomhusorientering är en tävlingsform som växt de senaste åren och är steget intensivare än sprinten. Det blir en extra utmaning när kartan innehåller flera våningsplan.

Johannes Tyve, Söderhamns OK

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel