Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Small Group och Nova har bokat in fler konserter tillsammans: "En gång är ingen gång"

Allt som är roligt och som ger mersmak bör man förstås göra om och om igen! Så resonerade de båda sånggrupperna Small Group och Nova efter förra höstens välbesökta konserter i Hudiksvalls baptistkyrka och Alfta kyrka.

Nu är samma lokaler åter bokade den 1 och 2 december för två adventskonserter och man hoppas  att lika många vill komma och lyssna även den här gången.

Fast huvudskälet till att vi gör om samarbetet är att vi har så gränslöst trevligt tillsammans! Kerstin Stenbeck berättar: 

Blandningen gör att alla besökare borde kunna få nånting med sig ut ur konsertlokalen som ett varmt och trevligt minne.

– Det som är extra roligt med vårt samarbete är att vi tillsammans kan variera oss så mycket. En ren acapella-sång ur en klassisk genre kan mixas med en svängig poplåt och vi kan även stoppa in ett helt instrumentalt stycke. Den här gången kan vi till exempel lova publiken Karl-Bertil Jonssons jul med Torbjörn på sax och även ett par riktigt traditionella juldängor i körsättning. Och Maria och Stefan ska framföra en julduett från Nat King Coles låtskatt. Blandningen gör att alla besökare borde kunna få nånting med sig ut ur konsertlokalen som ett varmt och trevligt minne.

– Vi vill också erbjuda den kanske billigaste adventskonserten i trakten, vilket besökaren kommer att märka när man kommer till konsertlokalen, flikar Anne-Lii Lindström in. Alla ska ha råd med entrén.

Kommer de här konserterna att bli en tradition nu då?

– En tradition förutsätter ju att man återskapar något fler än två gånger och det är lockande att fortsätta jobba tillsammans, säger Kerstin och Anne-Lii. Att anordna de här konserterna kräver en del av oss, men eftersom vi tycker att det här är så otroligt roligt så vet man aldrig – vi låter det vara osagt.

Stefan Sonefors

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel