Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Slutsålt i Enångers Bygdegård

Lördagen den 31 oktober var det dags för åter en slutsåld föreställning på Enångers Bygdegård. Denna gång var det föreställningen ”Bygdens söner” som spelades.

Föreställningen gestaltar det många som bor i ett mindre samhälle känner igen. Vi fick möta de bästa vännerna från barndomen, som kom ifrån varandra i tonåren och som i vuxen ålder fortfarande bär med sig tonårens konflikter. Vi mötte en engagerad bygdegårdsordförande som arbetar hårt för att få bygden att köpa biljetter till bygdegårdens föreställningar. I förställningen fick vi också lära känna stockholmskan som flyttat in i byn, vilket inte var helt problemfritt och även byns son som flyttade tillbaka efter flera år på annan ort.

En liten by, som vilken som helst, där det finns små och stora problem, och vi var många som både log och skrattade igenkännande åt de problem som uppstod under resans gång.

Alla roller spelades av Peter Jansson, som på ett helt makalöst sätt skiftade karaktär, bara genom att sätta på sig glasögonen, huka sig eller lägga händerna på ryggen. Det rådde ingen tvekan om vilken rollfigur som gestaltades.

Föreställningen var en gåva till Enångers Bygdegårdsförening från Riksteatern, som ”pris” för att Enånger blev Årets Bygdegård i år.

På grund av coronan och kravet på tomma stolar mellan varje sällskap, var antalet biljetter begränsat till 40 personer, och det blev som sagt slutsålt.

Enångers Bygdegård samarbetar, förutom med Riksteatern, även med en mängd andra aktörer, och nyligen spelades föreställningen ”Elvis och Janis Joplin” av Cecilia Kyllinge, även den slutsåld. Näst i tur står en föreställning med ”BeatUs” med Robert Wells studieoband i slutet av januari.

Marie Sandehult

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel