Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Slottegymnasiet möter våren i Stockholm

Avgångselever vid Ekonomi- och Naturvetenskapsprogrammet reste på måndagen till Stockholm för att besöka museum och titta på sevärdheter.

Denna årliga resa är en tradition sedan ett antal år tillbaka. Studiebesöken har varierat under åren och denna måndags kulturella besök tillägnades Livrustkammaren där 500 år av svensk kunglig historia finns samlad.

Under rundvandringen kunde historieläraren Johan Seger fylla på med uppskattade anekdoter och annan kuriosa kring den kungliga historien. Eleverna fick se kungliga kläder och smycken, rustningar och vapen samt vackra kärror och fordon från förr.

Medföljande läraren Lasse Larsson tycker det är roligt att få möjlighet att umgås med elever under andra former än i vardagens klassrumssituationer. Det är berikande på många plan för såväl elever som lärare att få möjligheten att tillsammans lära och uppleva saker, inom de specifika ämnena samt för den egna personliga utvecklingens skull.

Första dagen avslutades givetvis med fri tid att flanera i vårvärmen med solglasögon bland körsbärsträd i blom. Dag två erbjuds eleverna ytterligare kulturella aktiviteter innan hemfärden mot Hälsingland påbörjas.

Carina Wikström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel