Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: SKPF Distriktet fyller 25 år – firar med gemenskap, konst och hantverksutställning

SKPF Distriktet Gävleborg med de sex avdelningarna, Söderhamn, Sandviken, Hudiksvall, Gävle, Ljusdal och Bollnäs, samlades i Sandvikens Folkets Hus med sensommarvärme, gemenskap och kultur i ett brett perspektiv.

Över 200 medlemmar fanns med vid årets distriktsfest, där avd 41 i Sandviken som stod som värd.

Ute i foajén kunde besökarna se de fina alster som 18 av distriktets medlemmar kommit med, utifrån att styrelsen inbjudit till en konst- och hantverksutställning i samband med distriktsfesten och Distriktets 25 års jubileum.

Det är en fröjd att se allt detta som föds ur händer, för det är livet självt! Det vi lär av handens arbete- är kärlek till själva skapandet och att allt måste få ta sin tid. Ålder får aldrig vara ett hinder för att ta del eller själv vara med och skapa det som berikar min inre människa.

Distriktets ordförande Lars Johansson välkomnade varmt till årets fest och Barbro Hammerin ordförande i värdavdelningen, hälsade varmt välkomna till Sandviken.

Den första programpunkten var en härlig nostalgi resa med Beatles som tema framfört av Ingemar Dunker, Anders Ström och Göran Ekman. Åh, vad det svängde och visst minns vi det som Beatles skapade! Ett härligt framförande av de tre medverkande.

SKPF:s förbundssekreterare Karin Liljestrand var inbjuden till denna fest och jubileum. Karin stannade till inför "åldrandet och kulturen" och reflekterade bl a över allt det vackra hon tagit del av genom utställningen, hon var full av beundran och uppskattning.

Distriktet fick ta emot en gåva från förbundet, där tio träd planterats i Vi-skogen.

Efter lunch fortsatte en fantastisk underhållning i form av ännu mera nostalgi. Torbjörn Pettersson och Erik Ström stod för underbar sång och Jan-Erik Sandvik piano. Vilken reportrar! Genom det som framfördes var vi många som upplevde att vi togs med på en resa, från barn och ungdomsåren genom livet. Vi inbjöds att sjunga med och det gjordes det verkligen!

I bussen hem kom tankarna över det vi fått se, av det medlemmarna skapat. Här fanns det noggranna, här fanns viljan, lusten – och längtan. I varje äkta handarbete, hantverk, konstverk och bildkonsten, finns kommunikation. Egna unika berättelser.

Ni utställare, ni är viktiga ni är berättare, fortsätt att berika oss på olika sätt!

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel