Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Skogsdag med hinder, ponnier och flygplan

Söndagen den 15 maj, arrangerade Skogsstyrelsen en skogsdag på sin fastighet Vikskogen i Sunnerstaholm.

– Det blev en lyckad dag, säger Lena Åbom, Skogsstyrelsen i Bollnäs, om skogsdagen som lockade nästan 100 personer.

– Det var många barn som kom med sina föräldrar och mor- eller farföräldrar, så det blev verkligen en dag för hela familjen, fortsätter Lena. Skogsstyrelsen har försökt locka just barnfamiljer och flera generationer till skogsdagen.

– Vi tycker att skogen är ett jättebra ämne som alla åldrar kan mötas kring.

Blandat med barnaktiviteter som ponnyridning och kottkastartävling fick skogsägarna information kring myndighetens digitala tjänster och möjligheten att använda kartdata för att få fram information kring sin egen fastighet eller hur mycket virke som står i ett område.

– Att visa att skogsnäringen och den skogliga myndigheten är modern och tar till sig av att omvärlden förändras är viktigt, säger Lena, inte minst för att locka nästa generation skogsägare till att vilja lära sig mer om skog och skogsbruk. Skogsstyrelsen visade även upp sitt fjärrstyrda flygplan och hade sina motorsågsinstruktörer på plats.

– Vi vill dessutom gärna visa upp vår fastighet Vikskogen som ett trevligt utflyktsmål. Vi fick många positiva kommentarer om vår nybyggda hinderbana för barn. Både hinderbanan och våra två grillplatser med vindskydd finns kvar även fortsättningsvis och är fria att nyttja även om man missade vår skogsdag, säger Lena.

Kristina Thureson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel