Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Sjungande avsked till julen i Norrala

Har man inte tröttnat på julsånger när trettondagen randas, efter att ha hört dem till leda på radio, i butiker och på en massa andra ställen sedan i november? Märkligt nog inte, åtminstone inte när Norrala-Trönö kyrkokör bjöd på ett jublande hej då till julen för denna gång.

Missionshuset i Norrala var fullsatt och glädjen nådde ända upp i taket. Kören, under ledning av Jan Brolin, levererade en varierad kavalkad av kända julsånger, samt någon som åtminstone undertecknad inte hade hört förut. Stilla natt i ett intressant arrangemang av David Wikander fångade lyssnandet lite extra, medan Sibelius julvisa (Giv mig ej glans, ni vet), Jul, jul strålande jul, och många andra var välbekanta. Några engelska carols fanns också med.

Lotta Andersson med sin vackra altstämma sjöng solo i Sprid ditt ljus (Py Bäckman),och Hans Ringshamres välklingande tenor fyllde rummet i både Den heliga staden (Stephen Adams) och Adolphe Adams Cantique de Noël (O, helga natt), där sistnämnda självfallet fick avsluta programmet.

I tillägg fick vi, eftersom det var en ekumenisk gudstjänst i samarbete mellan Norrala missionsförsamling och Svenska kyrkan i Norrala Trönö, även annan andlig spis. Eva Östlin läste Bo Setterlinds Kanske det är natt hos dig, och Marie-Louise Tynong inledde alltihop med att recitera julevangeliet på ett sätt som frammanade levande bilder av hur det kan ha varit när det begav sig. Staffan Öberg stod för det prästerliga inslaget, med hisnande tankar om universum och vad som där bortom är, och så till sist Guds välsignelse över oss alla.

Julen och dess sånger får nu vila, tills de dammas av igen om sisådär elva månader.

Marie Sundberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel