Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Scouterna i Ljusdal firade Sankt Georg-högtiden

Scoutrörelsen växer så det knakar i Ljusdal och i Sverige.

St Georg (eller St Göran som han heter i Sverige) var en riddare som oegennyttigt hjälpte andra människor och blev helgonförklarad. Han är scouternas skyddshelgon och vår förebild och därför samlas scouter runt om i världen varje år den 23 april för att fira högtiden.

I Ljusdals Scoutkår passar vi också på att inviga våra nya scouter, då de får lova att följa scoutlagen efter bästa förmåga. Vi började med att gå in med en fanborg till festplatsen och sedan invigde vi vår nya lägerplats. Ljusdals Scoutkår fick många nya scouter i höstas så fick vi inte plats i scoutstugan i Måga. Vi sökte med ljus och lykta efter en ny lokal och Hybo AIK erbjöd oss att vara i deras lokal på Skidstadion vilket vi är mycket tacksamma för. I anslutning till den byggdes en ny scoutplats där vi kan träffas med de yngsta scouterna och den passade vi på att inviga under lördagens högtid.

Kårens äldsta scouter framförde en teater baserad på St Georglegenden till publikens stora beundran och hjärtliga skratt och sedan läste de yngre scouterna upp årets St Georgbudskap som hämtats från Malala Yousafzai´s beundransvärda insats för mänskligheten. Efter det sjöng vi tillsammans ”BP Spirit” – BP står för Sir Baden Powell som grundade Scouterna för över hundra år sedan. Scouterna finns i de flesta länder på jorden och har sedan dess gett barn och vuxna en meningsfull fritid. När firandet var över tågade vi tillsammans ut med våra fanor.

Icka Cavallin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel