Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Säsongsavslutning med Nordanstigs Manskör

Nordanstigs Manskör avslutade vårsäsongen med två kyrkokonserter den 28 april och traditionella vårsånger på valborgsmässoafton.

Annons

Kyrkokonserterna gavs i Missionskyrkan och i Enångers kyrka. På vardera stället samlades 60-talet åhörare. Tillsammans med gästartisten Astrid Ahlén framförde kören ett program i blandat tempo och med i huvudsak sakralt innehåll. Avslutningsvis framfördes Eric Claptons ”Tears in Heaven” och ”Stad i ljus” av Py Bäckman. Astrid framförde utöver den sakrala repertoaren bl a ”Råd till dej och mej” av Olle Adolphson.

På valborgsmässoafton började kören traditionsenligt med uppsjungning och genrep inför en trogen publik på Hagängsgården i Harmånger, där det bjöds på fika. Därefter styrdes kosan till Stocka, där hamnföreningen stod som arrangör och slutligen till Strömsbruk IP.

På samtliga ställen framfördes ett antal populära vårsånger. Inledningsvis sjöngs ”Längtan till landet” eller ”Vintern ra” av Otto Lindblad och Herman Sätherberg och lika traditionsenligt avslutades framträdandet med ”Majsång” eller ”Sköna Maj” av Magnus Béen och Johan Ludvig Runeberg.

Nu väntar sommarferier och uppladdning inför den stora konserten på Kulturhuset Glada Hudik i oktober.

Börje Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel