Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Sanna och hunden Vilja blev tvåa på historiskt SM i Nose Work

Nose Work är den just nu snabbast växande hundsporten. På söndagen den 5 januari avgjordes historiens första svenska mästerskap på mässan MyDog 2020 i Göteborg. På prispallen hamnade Sanna Lindskog från Edsbyn, tillsammans med sin hund Vilja.

Nose Work är den just nu snabbast växande hundsporten i Sverige. Sporten går ut på att hunden tillsammans med sin förare ska hitta små gömmor av olika dofter (eukalyptus, lagerblad och lavendel är de dofter som används i Nose Work).

En tävling avgörs i fyra olika moment; behållarsök, fordonssök, inomhussök och utomhussök.

Två av de närmare 40 tävlande ekipagen i SM kom från Hälsingland. Sanna Lindskog med sin australian shepard Vilja, Edsbyn och Helena Bohlin med sin dansk-svenska gårdshund Isa, Kilafors.

För Sanna och Vilja gick det mycket bra i den hårda konkurrensen. De gjorde fyra fina sök och hittade åtta av nio gömmor. Det räckte för att komma 2:a i totalen! Dessutom fick de med sig en guldmedalj ifrån utomhussöket. Helena och Isa hade svårare med den annorlunda sökmiljön på mässan och slutade på 34:e plats.

Nu väntar nya utmaningar i framtida tävlingar för de båda ekipagen. Helgens tävlingar ger mersmak för världens roligaste hundsport!

Helena Bohlin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel