Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Så gick det för hälsingarna i Stockholm när SAYO avgjordes

Hälsinglands duktiga ungdomar i friidrott visade stora framgångar under helgens tävling SAYO i Sollentuna.

Från Strands IF: Albin Silen tävlade i P13, slog nytt personbästa i kula med cirka en meter med en riktig fullträff. Sen blev det också personbästa i diskus med en femteplats, där Albin tävlade i en äldre klass med tyngre diskus. Det blev också personbästa i spjut med cirka en meter. Mycket nöjd Albin.

William Thor förbättrade sitt personbästa i 100 meter med över tre tiondelar till 11.92 och kom på sjätte plats i finalen. Viktor Thor förbättrade sitt personbästa i 100 meter med en tiondel till 12.15. På söndag började de båda med att stöta personbästa i kula. Viktor 11.64 meter vilket räckte till silver och William 11.09 vilket gav honom fjärde plats. På 200 meter förbättrade William dessutom sitt personbästa till 24.97. Lillasyster Linnea i fl 13, blev sexa i 600 meter men kunde inte hoppa längd på grund av problem med fötterna.

Systrarna Johnson, Michelle fl17 och Casandra fl12 gjorde bra ifrån sig. Michelle tog ett guld på 300 meter häck. Ledde från start till mål. Putsade rejält pånytt personbästa på över två sekunder till 46.21. Hade bara timmen före sprungit 100-meterslopp. Casandra sprang på lördag 60 meter och kom till finalen men kände smärta i benet och fick stryka sig i finalen. Söndag var det 60 meter häck och sprang på 10.76 i försöket, in på en delad fjärdeplats med rejäl motvind. I finalen var det så jämt mellan tjejerna att dom fick kolla målkameran. Casandra hade inte marginalernapå sin sida denna gång. En hundradel från bronset och fyra hundradelar från guldet. Så det blev en rysare. Tyvärr kom smärtan tillbaka så Casandra fick stryka sig på längdhopp och 200 meter.

Från Söderhamn IF: Nikolai Kronman P17, sprang 110 meter häck personbästa på tiden 15.87 och det räckte till en fjärdeplats i finalen. Otto Sundell (-00 ) P17, gjorde en fin serie på spjut och kastade nytt personbästa på 51.71 med det kastet fick han kliva överst på prispallen, guld. Otto sprang även 200 meter på tiden 24.11.

Från Iggesund SK var det Rebecka Samuelsson som representerade klubben. Rebecca(-98) var med i slägga för fl19. Kastade 47.76.

Även dom yngre från Söderhamn IF åkte samma helg till Högbospelen i Sandviken. Där tävlade Ida Winlöf F8, guld på både 6 åm och boll. Walter Hedblom P9, tog guld på 60 meter, slungboll och boll. Silver på 400 mh. Nytt Högborekord med över tre meter på boll till Walter.