Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: RPG:s månadsmöte gick i poesins tecken

RPG, Riksförbundet pensionärsgemenskap, i Hudiksvall har haft sitt månadsmöte som var förlagt till Höglidenkyrkan.

Annons

Ordförande Bosse hälsade alla välkommen och särskilt Evan Berjlund som var dagens gäst. Evan som är läkare har som hobby att skriva dikter och har gett ut sin diktsamling Än lyser Cassiopeia.

Möter inleddes med att musikanterna Bengt, Åke, Urban och Evan spelade några kända sånger bl a Jag vill älska det det urgamla kors. Unisont sjöngs sedan Oändlig nåd mej Herren gav. Bosse höll ett kort anförande om hur viktigt det är att man behåller sin tro från ungdomen.

Därefter var det Evans tur och han började med att presentera sig och sin bok som han nyligen gett ut.

Hans dikter har ett omfattande innehåll från ungdomen, om sina förfäder från Gnarp där han är uppväxt och livet i allmänhet. Han skriver inte på rim, men mitt i anförandet kom några trevliga limerickar med roliga slutklämmar. Evan tackades med en lång applåd.

Nu var alla kaffesugna och därefter följde det traditionella lotteriet på årorna. Det dignande vinstbordet fördelades snart till glada vinnare.

Bosse informerade om vårens program där det blir många besök, bl a information från Hälsotorget, Carina Jarlsdotter och Sångglädje i Delsbo. Vårens resor planeras till en lunchresa till Mobackes i Bollnäs och till Tulpanfestivalen i Sollefteå. Även studiebesök på Monitor ingår i programmet.

Bosse tackade alla som medverkat och besökarna för en trevlig eftermiddag.

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel