Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: RPG Nordanstig bjöd in till gammaldags kafferep och musik

RPG Nordanstig höll sitt februarimöte i församlingshemmet Hassela. Vice ordförande Hasse Söderberg hälsade välkommen till dagens program som var ett kafferep i gammal stil, vilket idag vanligtvis benämns kakfrossa.

En överdådig buffé hade dukats upp med olika sorters småbröd och buffén toppades av smörgåsar och semlor. Intresset var stort för det bröd som auktionerades ut till hågade spekulanter.

Karl-Erik Dufvenberg och Karl-Ove Ljunglöf underhöll med medryckande musik som framfördes på dragspel och munspel. Duon varvade musiken med dråpliga historier från såväl fjällvärlden som från vår egen bygd och deras inslag var mycket uppskattat.

Enligt oskriven regel såldes åror och det drogs många fina vinster även denna dag. De flesta fick köpa nitlotter, men humöret var ändå på topp ...

Nästa samling sker i slutet av mars, då kyrkoherde Kajsa Berg, numera Valbobo, kommer till församlingshemmet i Bergsjö.

Inger Mattsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel