Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: RPG firade årets traditionella julfest i Björkbergskyrkan

RPG – som betyder riksförbundet Pensionärsgemenskap – har haft sin traditionella julfest. Föreningens policy är ekumenisk och därför brukar träffarna förläggas i olika kyrkor. Den här dagen var julfesten i Björkbergskyrkan.

Under tiden alla samlades spelade dagens tomtar lite julmusik. Tomtarna var Åke, Bengt, Yngve och Karin.

Till en fullsatt matsal hälsade Bosse välkommen och talade lite om julens budskap och därefter fick alla vara med och sjunga den kända adventssången Gå Sion din konung att möta och ytterligare unison sång I kväll jag tänder ett ljus.

Dagens gäst var kyrkoherde Marie Veenhuis Diamant som berörde julens budskap och om hur många traditioner det finns och som ofta förs vidare inom familjen. Det viktiga är ju att vi vet varför vi firar jul.

Nu serverades den efterlängtade julgröten, och skink- och ostmackan till var också jättegod. Samvaron var fin och ett härligt sorl infann sej. Kaffet med pepparkakshjärtat var pricken över i.

Lottringen tog snabbt slut och vinstbordet fördelades och det blev många glada vinnare. Bosse tackade de medverkande. Några fler julsånger sjöngs, Bjällerklang m fl. Som avslutning sjöng alla När juldagsmorgon glimmar och vi önskade varandra en god jul.

Vintermörkret hade sänkt sej när vi skildes åt men ur fönstren lyste stjärnor och ljus upp.

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel