Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: RPG:are gjorde studiebesök hos Monitor

En vanlig eftermiddag i mars samlades ett 25-tal medlemmar i RPG pensionärsförening till en trevlig stund för att sedan ta en promenad till ett studiebesök.

Annons

Samlingen var i Baptistkyrkan där det vankades gofika och många trevliga samtal mellan medlemmarna. Lite information om vårens program med träffar och resor blandat med allsång följde, innan alla gick tvärs över gatan och blev mottagna av Monitors vd Morgan Persson.

I den mycket vackert inredda samlingslokalen fick vi information om företaget. Framlidne Åke Persson startade det och Monitor har nu vuxit över världen. Man har idag cirka 300 medarbetare på olika platser. På den vackert utskurna världskartan kan man se utbredningen.

Allt startade i byn Ytterhavra i Ängebo och i hela lokalen hade olika bynamn från just Ängebo använts på de olika rummen. Vi gick sedan igenom den tre våningar stora byggnaden och alla blev imponerade över hur väl genomtänkta alla utrymmen är, med ljudisolering, ventilation mm. Efter cirka två timmars rundvandring tackade vi Morgan för ett mycket fint besök och trevlig info. Alla var nöjda när vi skildes åt.

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel