Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: RPG:are fick lära sig mer om demens

RPG, riksförbundet pensionärsgemenskap, har haft sitt månadsmöte i Missionskyrkan Hudiksvall.

Bosse hälsade de som samlats välkomna och då särskilt dagens gäster Hjärtkören och Åke Svalfors.

Bengt, Karin och Åke spelade på dragspel, gitarr och basfiol några musikaliska låtar bl a irländsk schottis som inledning och sedan sjöng kören under ledning av Bengt många sånger. Hem till Norden, en liten fågel, Glöm inte bort att änglarna finns m fl. Eva Rennerfelt presenterade de olika låtarna.

En allsång, Hjärtats saga, följde och därefter tog Åke till orda. Han är läkare till yrket och har demens som specialitet. Han hade en modell av hjärnan med sig och demonstrerade och förklarade hjärnans olika delar på ett lättförståeligt sätt och vilka funktioner de har. Demens och särskilt alzheimers sjukdom är vanligt bland äldre men kan även drabba yngre personer. Det pågår mycket forskning omkring demens och kanske om några år finns mera hjälp att få. En stor applåd följde efter Åkes föredrag.

Kören fortsatte med flera sånger bl a Maria, Bland blånande fjäll, Mot himmelens stad. En dikt lästes av Britta Öst om våra härliga årstider där vi nu är inne i hösten. Allsången Man ska leva för varandra avslutade programmet.

Lite information om kommande program följde men sedan var det dags för det efterlängtade kaffet och under tiden var det försäljning av åror. Prisbordet var som vanligt fullt av trevliga priser

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel