Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Riksmästerskap i orientering

Under två dagar, den 6–7 augusti, pågick PRO:s Riksmästerskap i Sala med både sprintorienteringen förlagd till området kring Sala silvergruva och medeldistansorienteringen vid Annedals Friluftsgård.

Annons

Tävlingen hölls för första gången tillsammans med SPF Seniorerna och Sala Orienteringsklubb stod för arrangemanget. Från PRO distrikt Gävleborg deltog i år endast fyra medlemmar och dom kom från Hudiksvall och Forsa.

Klasserna i båda orienteringarna var som tidigare indelade utifrån ålder och kön. Den andra tävlingsdagen genomfördes i ett härligt höstväder i en lättsprungen terräng. Med teknikens hjälp var sammanställningen snabbt klar i tävlingscentralen. Tävlingen bevakades av många entusiaster samt Ola Nilsson från PRO-Riks som även delade ut medaljer till pristagarna.

Efter första dagens sprintorientering samlades alla till kamratmiddag och efterföljande dans på Folkets Park i Sala. Nya och gamla kontakter och gemenskap hade genomsyrat hela tävlingen och alla kände sig nöjda när de återvände till sina hemorter med målsättningen att ses igen på nästa års Riksorientering.

Från Gävleborgsdistriktet deltog Hudiksvallsdamerna Christina Westman som tog guld i medeldistans samt Gun Krohn och herrarna Rolf Krohn och Evert Bergström från Forsa.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel