Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Revyfesten som kom av sig

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

I augusti varje år arrangerar LIS (Lokalrevyer i Sverige) Svensk Revyfestival med Revy-SM, där Sveriges bästa revynummer koras. I år var det tänkt att det festivalen skulle gå av stapeln i Karlskrona.

På grund av den coronasmitta som pågår i Sverige och runtom i världen tog dock LIS under aprilmötet beslutet att ställa in Revyfestivalen 2020.

Revyfestivalen 2021 kommer nu istället att arrangeras i Karlskrona av Revyarna i Torsås och festivalen kommer att äga rum vecka 31 (4 – 7 augusti).

Eftersom årets juryarbete redan hade påbörjats långt innan beslutet att ställa in SM togs har styrelsen valt att ändå fullfölja SM-nomineringarna och uttagningsprocessen. De tyckte det vore synd att juryns och medlemmarnas arbete med det stora antalet tävlingsbidrag skulle vara förgäves. Styrelsen valde därför att ge möjlighet att streama de nummer som hade kvalificerat sig för att delta i Revy-SM 2020.

Vi i Färila-Revyn tackade för möjligheten att streama alla bidrag och beslöt oss för att ”arrangera” Revy-SM på hemmaplan. Revymedlemmarna inbjöds att komma till vår revylokal för att kika på de revynummer (sketch, dans, musik, lokala nummer och monolog) som utsetts till de bästa i Sverige detta år. För att följa Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar spritades händerna vid entrén. I salen hade sedan bord placerats med väl tilltagna säkerhetsmått och med fika på borden tillbringades ett par timmar framför storbildsduken.

Peter Lindgren, ordförande Färila-Revyn

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel