Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Resa till Pärnu i Estland

Så många ressugna människor som steg ombord på bussen som skulle ta oss till Stockholm och sedan med färja till Tallinn. Ett fyrtiotal var anmälda till resan.

Reseledare var Kerstin Josefsson som hälsade alla välkommen ombord. Efter att resandet nästan stått stilla under mer än ett år var det äntligen dags.

Från Värtahamnen gick båten till Tallinn och därefter två timmars bussresa i det estniska landskapet som var på sitt bästa humör med sol och värme.

Framme i Pärnu och Travis hotell vankades lunch. Vi installerade oss och de som ville tog en promenad till centrum för att äta lite gott.

Dagarna är sedan indelade i olika pass av massage, vattengympa och örtbad med mera.

Första dagen var vi som ”yra höns” innan vi hittade till vårt rum. Inga sura miner utan alla hjälpte varandra.

En dag var en utflykt planerad till en cidertillverkning. Vi fick se hela vägen från frukt till bland annat champagne och olika ciderprodukter. Ett ungt par hade tillverkningen och var mycket generösa med avsmakningen.

På torsdagskvällen hade reseledaren ordnat en liten fest där vi hade möjlighet att lära känna varandra mera. Lite allsång och god plockmat.

Veckan gick ju så fort och det drog ihop sej till hemfärd. Fredag efter lunch bar det iväg till Tallinn och efter besök i den nybyggda terminalen fick vi gå ombord och kvällen och natten var lugn.

Väl hemma i Hudiksvall tackade Kerstin deltagarna och hon fick tack av nöjda resenärer som lovade att komma igen en annan gång.

Kerstins devis efter resorna :

”Vi ses igen en annan gång

Någon annanstans ”

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel