Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Rengsjö blev segrare i sommarens Forskamp

Forskampen som arrangeras av IOGT-NTO Alfta har nu körts över 30 år och är fortfarande populär. Årets Forskamp var spännande intill sista frågorna i fjärde omgången, där Rengsjö klarade sig bäst.

Forskampen körs varje vecka under augusti utomhus om vädret tillåter och går i fyra omgångar. Efter att fjärde och sista omgången körts räknas de tre bästa omgångarna, det betyder att man kan ha en dålig omgång eller att man har missat att delta en gång.

Rengsjö brukar hålla sig väl framme varje år. I år var det spännande intill de sista frågorna i fjärde omgången. De fick 75 poäng och god tvåa med 71 poäng blev lag Hälsinge Mix. Delad trea blev Munkabacken som var ny för i år samt Hymmersbacken på 67 poäng.

Frågorna i år har varit blandade med nyhetsfrågor, historia, religion, sport ... ja allt som det går att göra frågor av. Alltid är den femte och den sista frågan musik. Efter femte frågan är det dags för fika med kakbuffé.

De som deltagit i Forskampen hade önskemål om att fortsätta inomhus i höst, så nu har vi döpt frågesporten till Höstkampen och kör inomhus en gång i månaden september, oktober och november och med i stort sett samma lag som tidigare. Men vi ser gärna att det kommer nya lag och det kanske blir ännu mer spänning vem som ska segra.

Gun Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel