Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Releasekonsert fyllde Näsvikens bygdegård

Det är inte varje dag det sker i Näsviken, men en lördagskväll i mitten av januari hände det då en releasekonsert hölls i Näsvikens bygdegård.

Annons

Samuel Wennstig lanserade då sin cd Låt stå, ett album med egenproducerat material. Det har nu gått några år sedan Samuel släppte sin allra första cd med titeln Sprucken kopp, men det var bara början. På cd nummer två finns 14 nya titlar som presenterades under kvällen.

Programmet inleddes med sångerna Mitt hus, Kom hit och Låt stå.

Mellan sångerna berättade Samuel hur sångerna vuxit fram genom händelser i livet. Titellåten hade sin bakgrund i skolans griffeltavla med den kända texten Låt stå, vilket fick relatera till händelser och milstolpar i livet som haft stor betydelse och därför placerades under rubriken Låt stå.

Förutom Samuel själv på sång, gitarr och piano så backades han upp av Samuel Andersson bas, L-G Hellström trummor, Andreas Edström klaviatur, Josef Svensson gitarr, P-O Larsson steel guitar, Sara Norin och Erika Wennstig Johansson sång.

Ett gott ljus- och ljudarrangemang förstärkte en väl genomarbetad produktion.

Efter ett extra nummer väntade skivförsäljning och signering, samt servering i bygdegårdens regi.

Under kvällen fick besökarna även möjlighet till förbönshjälp, genom att skriva ner sina böneämnen på små lappar vilka samlades i en böneskål.

Releasekvällen var ett samarbete mellan Saronförsamlingen Näsviken, Näsvikens bygdegård samt studieförbundet Bilda.

Anders Jansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel