Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Rebeckalogen i Hudiksvall ordnade utflykt med lunch för äldre

Rebeckalogen nr 57 Browallia i Hudiksvall ordnade nyligen en aktivitet för äldre, som fortfarande bor hemma i sina egna bostäder och har hjälp från hemtjänsten.

Äldre som bor på serviceboenden kommer oftare ut på olika aktiviteter, därför vände sig Rebeckalogen till Trygga Hjälpen och hemtjänsten inom Hudiksvalls kommun för att nå äldre, som bor hemma.

Ett 40-tal intresserade hade anmält sig för att delta. Abonnerad buss hämtade vid Patricia och vår hjälpsamma chaufför, Leif från Hudik Taxi, fyllde bussens bagagelucka med rullatorer. Sedan gick färden till Hillsta och Ystegården, där en god lunch serverades, raggmunk och fläsk.

De som ville hade möjlighet att ströva runt och titta på omgivningarna, köpa ostkaka eller inhandla något konsthantverk i butikerna. Vår rebeckasyster Lena Funge gav oss en mycket intressant inblick i Forsabygdens historia.

Rebeckalogen ville på detta vis sätta en guldkant på de äldres tillvaro under en dag. Vi har redan fått flera bevis på att dagen var uppskattad!

Rebeckalogen är den kvinnliga grenen i Odd Fellow. Odd Fellow bedriver stor humanitär verksamhet i form av olika biståndsprojekt. Varje år delar Odd Fellow i Sverige ut mer är 2 miljoner kronor till olika ändamål.

Odd Fellow firade i april i år 200-årsjubileum med högtidsloge och bankett på Stadshuset i Stockholm. Under fyra år hade logerna i Sverige samlat in drygt 11 miljoner kronor, som skulle gå till forskning om barndiabetes och forskning om hjärt- och kärlsjukdomar hos barn. Gåvor delades ut till olika forskningsgrupper i samband med jubiléet.

Agneta Pettersson, välgörenhetsgruppen Rebeckalogen nr 57 Browallia

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel