Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Rebeckalogen delade ut 22 000 i välgörenhet

Rebeckalogen R57 Browallia i Odd Fellow Hudiksvall delade ut 22 000 kronor till välgörenhet vid sitt senaste möte.

Annons

Under året har medlemmarna i Browallia samlat in pengar på olika sätt inom sin loge. Storlogen har sedan lagt till ytterligare pengar som förstärkning till välgörenhetsgåvorna.

De som fick ta emot pengar i Hudiksvall var RIA Hela Livet - Natthärbärget. Checken på 5 000 kronor togs emot av Staffan Lindwall på RIA och Christer Johnson på Natthärbärget. Pengarna ska användas till ett julbord för gästerna.

– Vi är så glada att få detta stöd, sa Staffan Lindwall. Det är tredje året i rad som vi får bidrag från Browallia. Ni får gärna komma och delta vid julbordet och betala självkostnadspris. RIA sköter om dagverksamheten och Natthärbärget tar hand om nätterna.

Ett 90-tal personer besöker verksamheten, som finns i huset bredvid Hudiksvalls hälsocentral, regelbundet. Totalt har det varit 1173 besök under året och i genomsnitt har det kommit fyra personer per dygn, året runt.

Sylvia Viksten från Diakonin vid Hudiksvallbygdens församling fick ta emot den största checken som var på 12 000 kronor. Pengarna öronmärks för stöd till familjer inför julen.

Kvinnojouren i Hudiksvall fick 5 000 kronor att användas för inköp av julklappar till barnen till kvinnor som får hjälp av Kvinnojouren. Emma Andersson tog emot donationen.

De fyra som tog emot gåvorna från Browalliasystrarna bjöds också på middag i Odd Fellows matsal.

Barbro Larsson, Storskattmästare från Odd Fellows storloge i Stockholm fanns på plats i Hudiksvall och kunde berätta om Odd Fellows omfattande välgörenhetsarbete.

– Alla pengar som Odd Fellows medlemmar i Sverige samlar in kommer från medlemmarna själva. Vi står inte ute med bössor och skramlar. Totalt under året delar Storlogen nu ut sju miljoner kronor från våra fonder till välgörande ändamål, och logerna runt om i landet delar också ut avsevärda belopp. Det är fantastiskt att få komma ut till er loge i Hudiksvall och verkligen se att pengarna kommer till konkret nytta hos människor som behöver hjälp, sa Barbro Larsson.

Ulla Wandér

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel