Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PROmenerarna sjöng in pingsten i sångartemplet

Sista aktiviteten i maj månad blev fredagsvandringen längs hamnpromenaden. Det var elva morgonpigga medlemmar som passade på att inleda pingsten med en härlig tur längs hamnen, förbi strömmingsryckarna, blommande rhododendron och vackra lökväxter.

Utanför Träningsvarvet pågick ett jympingpass och några kände att de skulle vilja prova på studsmattorna. Lite längre fram hade några företag ett träningspass på en gräsmatta. Nedanför strövområdet hade det planterats träd och nya gräsytor var anlagda. I strövområdet var det fullt med aktiviteter både i träningsredskapen, vid grillen och borden.

Vi tog den branta trappan upp till Köpmanberget och fick en fantastisk utsikt i belöning. Under den ljuvliga kaffestunden berättades det om resor och upplevelser bl a i Kilimanjaro. Därefter kom dagens höjdpunkt när gruppen på behörigt avstånd från varandra sjöng in pingsten med två kända låtar med Börje Larsson och Lasse Norlander som sångledare.

Den sista naturupplevelsen blev när vi plockade några liljekonvaljer längs skogsvägen. Gruppen skildes åt i hamnen för att återvända hem, äta lunch med god matlust samt fira både pingst och morsdag.

Maj-Britt Norlander, PRO-ordförande Hudiksvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel