Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PROmenader under coronatiden i Hudiksvall

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

PRO-föreningens verksamhet har varit lite vilande sedan coronautbrottet, men måndagen den 30 mars startade man promenaderna med en runda runt Lillfjärden.

Det var åtta medlemmar som deltog där och tre medlemmar gick en tur ut till Malns badplats. Vädret var lite gråkallt men med den varma gemenskapskänslan och möjligheten att på behörigt avstånd få en pratstund gick den första turen runt Lillfjärden fort och kanske det kan bli en extra sväng längre fram när det blir varmare.

På onsdagen samlades 16 medlemmar och en kompis till en medlem utanför PRO-lokalen på Öster. Ordförande delade ut informationsblad om de tre promenadalternativen som medlemmarna kan delta i varje vecka. Telefonnummer samt information lämnades också om möjligheten att ringa och prata en stund. Skrivar- och fototävlingen togs också upp och alla uppmanades att läsa hemsidan och framför allt delta i gympapassen som går varje dag kl 9.40 på SVT 1.

Därefter avtågade gruppen parvis med två meters avstånd mot skidstadion, vidare genom ett villaområde och ner till badplatsen på Maln. Där blev det en sittpaus i solskenet utanför byggnaderna på stranden och några tog fram kaffeflaskan och andra festade på en apelsin. Med nya krafter återvände gruppen i flera mindre grupper mot slutmålet på Djupegatan. Flera stopp gjordes för att ta del av naturen och för att berätta eller fråga varandra om hur man mår, vad som planeras och funderingar om kommande barnbarn mm.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel