Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Projektarbete Varelse från boken Pinneman

Stentägtens förskola jobbar med projektet Pinneman, Varelse med Hållbar framtid som fokusområde. Barnen har utställning på Söderhamns stadsbibliotek i dag, Varelser och bredvid deras utställning har även Daven Xu utställning Varelse.

I dag tog vi en promenad ner på stan för att titta på vår utställning på Stadsbiblioteket. Vi gick först förbi utställningen Varelse av: Daven Xu för att sedan komma till vår egna Varelse-utställning. Barnen blev väldigt glada och engagerade när vi kom fram till vår utställning. Dom undrade hur våra varelser hade kunnat komma till biblioteket. Efter reflektion över sommaruppdraget och terminsstart kommer vi fortsätta med vårt arbete "det stora äventyret".

Pinneman kommer ge oss olika uppdrag/äventyr under terminen. Vi kommer starta med bibliotekets utställning "Varelse". Pinneman kommer uppmana oss att göra egna varelser av natur/återvinnings material. Vi kommer tillsammans samla på oss natur/återvinnings material. Vi kommer bygga våra egna varelser med hjälp av naturmaterial och återvinning.

Vi kommer fortsätta att arbeta utifrån boken ”Herr Pinnemans äventyr” i vårt projekt ”Det stora äventyret” Under det här läsåret kommer fokus ligga på Hållbar framtid med inriktning på språk, matematik samt normer och värden.

Anneli Dahlberg, Rektor Stentägten, Klossdammen och Utterns förskola

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel