Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO spände bågen på bågskyttebanan

Nio intresserade PRO-medlemmar fick introduktion i bågskytte ute på bågskyttebanan av Johan Viberg och Alex Göransson den 16 september.

Gruppen försågs med utrustning, samlades på linje på skjutplanen, med corona-avstånd från varandra, och en säkerhetsgenomgång av ledarna. Därefter var det dags att börja provskjuta.

Det gällde att först sätta pilen på plats och sedan att hålla i både båge och sträng på rätt sätt och när strängen var spänd siktade man mot skottavlan. Till varje omgång använde vi tre pilar och de avfyrades helst i en serie när man stod kvar i samma ställning. Deltagarna fick efter några träningsomgångar riktigt bra resultat och de flesta nådde målet att komma in i tavlans mitt. Ledarna var pedagogiska och gav många goda råd och beröm vilket sporrade till att förbättra sina resultat.

Efter en timme ute i blåsten kändes det bra att få komma in och dricka kaffe. Deltagarna fick information om bågskytteklubbens verksamhet som funnits sedan 1964 och som vintertid bedrivs i Idrottshallen. Numera finns sporten på många orter i Hälsingland. Tävlingarna sker på olika nivåer och att föreningen varit aktiv och haft många förnämliga bågskyttar genom åren syntes på den stora samlingen av medaljer och pokaler.

När deltagarna gjort ytterligare ett pass ute i höstblåsten avslutades aktiviteten med att tacka ledarna för ett nytt och annorlunda träningspass. Bågskytteordförande passade på att redan nu bjuda in deltagare till nästa sommar.

Maj-Britt Norlander, PRO Hudiksvall

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel