Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO-resa gick i höstfärger

Äntligen stod Lönns Buss och tog emot en grupp resenärer från PRO i Hudik. Det kändes underbart att få ge sig iväg på en tur till Medelpad via Ljusdal. I Ramsjö blev det kaffe och macka och Börjes nyskördade vindruvor.

Vi fortsatte till ett besök på Slöjdmuseet i Borgsjö. Gösta Sundins stora samling träslöjd fascinerade besökarna och under rundvandringen kunde alla känna igen sig i olika miljöer som visade på hur familjer bott och arbetat förr samt en mängd olika naturhändelser som jakt och fiske. Det var en stor samling snideri som Sundin utfört under åren som han arbetat som bergsprängare på annan ort. Man kunde verkligen se hur han fått med alla detaljer och uttryck hos både djur och människor.

På restaurangen i Borgsjö avnjöt gruppen en god och mättande lunch.

Utanför kyrkan i Borgsjö hälsade församlingsassistenten välkommen och började med att berätta historien om den gamla och originella klockstapeln med lökkupol. Kyrkan är en av de bäst bevarade rokokokyrkorna från 1400-talet och hade många gamla välbevarade föremål som dopfunten i trä, sakristidörren med mera. Bilderna på apostlarna framför läktaren och Gustav III-sigillet ovanför kyrkorgeln imponerade.

De 22 resenärerna satt utspridda i den stora bussen och dagen till ära körde Larsa Lönn själv vidare ner till Gnarp där resenärerna gjorde en kort visit i hantverkshuset på Hea.

Efter bussfika på sista stoppet hos motorklubben MVR i Harmånger guidade S-E Svensson gruppen runt i lokalen bland olika interiörer från förr, gamla mopeder med mera. Det lockade fram många nostalgiska minnen.

På hemvägen fick medlemmarna information om kommande resor och aktiviteter. Ordförande tackade alla för en härlig resdag med många inslag, god förtäring och en trygg resmiljö. Den 25 september blev verkligen en färgrik höstdag

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel