Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO på promenadorientering i stadsmiljö

Under tre onsdagar genomförde PRO-föreningen stadsorientering som en ny utomhusaktivitet.

Rolf Krohn som är en erfaren och kunnig orienterare hade lagt upp olika banor för varje onsdag runt hyreshus och grönområden på Öster. Rolf och Christina Westman gav först alla en lektion i kartläsning och sedan gick deltagarna med ett visst mellanrum runt slingan från två håll. Orienterarna följde den nästan två kilometer långa banan i rask takt och alla fann de utsatta kontrollerna. Vissa kontroller kunde dock vara kluriga att hitta när till exempel trädet som angavs att kontrollen stod vid hade sågats ner sedan kartan trycktes.

Vid återsamlingen gjorde ledarna en avstämning. Det upplevdes positivt att få lära känna en ny stadsdel och att orientera med rollator i stadsmiljö var inget problem. Det blev ett nytt sätt att vara aktiv utomhus. Varje gång bjöd PRO föreningen på varmkorv med bröd samt kaffe samtidigt som medlemmarna fick information om kommande aktiviteter. De 25 ”orienterarna” återvände hemåt efter en stunds frisk luft och social gemenskap och med en önskan om fortsatt orientering till våren.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel