Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO på polisbesök

Johannes Persson, kommunpolis i Hudiksvall och Nordanstig sedan 2015 tog emot PRO-gruppen på innegården. Han är en av fyra kommunpoliser i Hälsingland. Kommunpoliserna arbetar utifrån ett samverkansavtal med Hälsingerådet och Brottsförebyggande rådet.

Polisen ska vara med och öka tryggheten och minska brottsligheten för invånarna. Vid dom nationella trygghetsundersökningarna har det visat sig att Hälsingland ligger bra till i brottsstatistiken. I Johannes dagliga trygghetsskapande arbete förekommer många olika uppgifter och hans strategiska ansvar samt träffar med både invånare och verksamheter ger honom och verksamheten möjligheter att utveckla polisens roll i trygghetsarbetet.

PRO-medlemmarna fick uppmaningen att vara uppmärksamma på falska telefonsamtal som kan leda till att man lämnar ut kortuppgifter och koder. Bankdosan och bank-id skall inte heller användas när någon okänd begär uppgifter. Misstänker man att något olagligt hänt skall banken kontaktas omgående och därefter polisen. Johannes lyfte fram olika sätt att skydda sig från stölder, väskryckningar samt att inte släppa in någon okänd. För att förebygga inbrott i villaområden är grannsamverkan ett bra sätt att minska olika brott.

Många frågor ställdes om den dåliga trafikkulturen i Hudiksvall, störande trafik, droger, mobilsamtal med mera. Gruppen påtalade behovet av cykelbanor och gav exempel på farliga omärkta övergångsställen.

Besökarna meddelade att de är intresserade av att delta i trygghetsvandringar för att visa på de behov som finns för att äldre ska fortsätta att känna sig trygga i Hudiksvall. Med den avrundningen tackades Johannes Persson för informationen och PRO:arna gav sig iväg ut i blåsten för att göra sin fredagsrunda.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel