Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Mo-Bergvik firade 70 år med musik, bildspel och god mat

En rapport från vårt PRO Mo-Bergvik som firade 70 år den 26 september med en fest som blev mycket trevlig.

Björn Hagström spelade intromusik. Två fingerfärdiga tjejer kom från Stockholm och text-tolkade. Tord Tallmarker hälsade välkommen till Anita Wallter distriktsordförande i PRO Gävleborg samt de övriga 130 personer som kom och gästade oss, inklusive två personer från vardera fem PRO-föreningar som ingår i Samorganisationen samt även PRO Segersta och ABF.

Vi började med lite allsång med Björn under tiden som förrätten toast Skagen serverades. Ett härligt sorl spred sig över lokalen i väntan på huvudrätten som var fläskfilé, potatisgratäng, grönsaker och en supergod grönpepparsås.

Margareta Thimper underhöll med låtar av bland andra Little Rickard, Elvis, Chuck Berry. Många svängiga låtar som Lucille, Great Balls of Fire, med flera. Den tjejen kan verkligen underhålla.

Jan-Erik Westlund visade ett välgjort bildspel om våra aktiviteter inom föreningen och det är många. Gerd Tunong berättade på vers om vår förening som startades 1949. Första ordförande var CF Wallén, därefter följde 15 ordförande fram till den nuvarande Birjer Olsson. Den som suttit längst på den posten och gjort ett mycket bra jobb är just Gerd Tunong som var ordförande mellan 2004-2017.

Kaffe, kladdkaka, hallon och grädde serverades av vår duktiga köksgrupp . Därefter följde uppvaktningarna, fina ord vackra blommor och gåvor bland annat till PRO:s kursgård i Gysinge. Dagen avslutades med lotteridragning på ett välfyllt vinstbord.

Inga-Lill Wiklund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel