Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: PRO Kilafors hade julfest

Torsdagen den 13 december var eftermiddagen vikt för Lilltjära Bygård och PRO Kilafors sedvanliga julfest för medlemmarna i föreningen.

Annons

Totala medlemsantalet är cirka 360 och inte mindre än 120 av dem var på plats för att umgås och njuta av programmet. Programmet inleddes med att tomtarna serverade glögg och pepparkakor till musikunderhållning av den egna musikgruppen bestående av Torkel Fäst på piano, Ove Strömberg på fiol och gitarr, Erik Löfstrand på bas, Bertil Åberg på dragspel, samt dagen till ära förstärkta av gruppen Kväsarna med Ann-Louise Löwenstein durspel, Aare Lund dragspel och Stig Andersson på nyckelharpa.

Ordförande Inga Strömberg hälsade välkommen, varefter Sigrid Bolkéus berättade om den kraftiga ökningen av ”Vishing” - telefonbedrägerier - som främst är riktade mot oss äldre. Reseledaren Eva Lucchesi fyllde på med information om vårens aktuella resor.

Därefter serverades en uppskattad jultallrik, följt av sedvanlig pausgympa under ledning av Eivor Sköld, vilka fick deltagarna att som slutövning sittandes dansa hambo, vilket skakade ner jultallriken ordentligt! Sigrid Bolkéus underhöll med en egen luciadikt varefter vi alla sjöng ett antal kända julsånger tillsammans.

En överraskning var den stämningsfyllda luciatablå som därpå följde. Traditionsenligt läste sedan Ingrid Hallin upp Viktor Rydbergs ”Tomten”, fylld av gamla minnen från äldre tider. Bertil Åberg framförde till eget ackompanjemang på dragspel sången ”När jag tänder ett ljus”.

Därefter blev det så dags för kaffe med rullrån och lotteridragningar, och gemensam sång ”Stilla natt”, innan vi skildes åt.

Ulf Torstensson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons