Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Järvsö: "Först nu insåg alla hur mycket vi saknat varandra"

PRO Järvsö inbjöd till Familje-friluftsdag den 13 juli på Bygdegården i Lörstrand.

Ett 40-tal hade hörsammat inbjudan, stora som små. Denna dag var ju också släkt och vänner välkomna. Denna varma sommardag med sol, sol, sol och hinkvis med plusgrader!

Det var så roligt att se så många bekanta ansikten! Efter denna långa isolering, fick vi äntligen chansen att träffas och prata med varandra. Det kändes så varmt, långt in i själen.

Först nu insåg alla hur mycket vi saknat varandra under denna pandemi. Ett riktigt ivrigt och härligt sorl uppstod runt i lokalen.

Ordförande Kurt Johansson hälsade alla varmt välkomna. I augusti vankas surström­mingsträff den 17:e och PRO-Vetarna den 30:e i Bygdegården. Kurt berättade att års­mötet blir i början av september, kallelse kommer. En stor vädjan om hjälp till styrelse och valbered­ning och andra uppdrag. Det finns några vakanta platser att tillsätta.

En klurig tipsrunda var uppsatt utomhus runt Bygdegården. Boulebanan stod inbjudande med nylagt underlag. Intill stod ett nästan färdigt vindskydd med tak, samt sittplatser som var redo att provas. Likaså kubb-spel som barmhärtigt nog hade ställts upp i skuggan. Efter förströelserna utomhus blev man bjuden till ett dignande bord med härlig mat från Ljusdals Hembygdsgård. Olika sallader, pajer, grillspett, bröd och dryck frestade. Kaffe och smarrig jordgubbstårta kämpade med utrymmet i redan välfyllda magar.

Komet-lotter såldes med många lyckliga vinnare. En spontan sångkör med Anna-Maria, Inga-Lill och Laila stämde upp tillsammans med alla i lokalen. En kör just för denna dag, men så välljudande det blev! När tipsfrågorna var rättade, fick vi höra svaren, och många vinnare fick hämta sina vinster. Det fanns som vanligt mycket att välja bland.

Kurt tackade alla som deltagit denna trevliga eftermiddag. Mätta, glada och nöjda for alla åt sina håll. Ett stort tack till Hembygdsgården i Ljusdal för den goda maten.

Text: Aina Bäckström, foto: Kjell Nilsson och Kurt Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel