Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Hudiksvall på nattklubben La Cage aux Folles i Gävle

Den 2 februari reste 44 glada och förväntansfulla PRO-medlemmar till Gävle och musikalen ”La Cage aux Folles”. Resan gjordes med Lönns buss och reseledaren Ingegerd Nordlund hade samordnat allt och såg till att resenärerna hade det trevligt under hela resan.

Annons

Gasklockan i Gävle fylldes med publik från många orter. Byggnaden är en rund, genuin industrilokal i tegel som numera används för olika kulturarrangemang. Musikalen började genast med en otrolig uppvisning av skådespelare med fjäderboor, högklackat och färgsprakande klänningar. Musiken bestod av olika medryckande låtar och franska melodier.

Musikalen var fylld av gränslös kärlek, värme, humor och storslagna shownummer. Genom sångerna ”Vår bästa tid är nu” och ”Jag är som jag är” förstärktes musikalens röda tråd med gripande berättelser om fördomar, att våga stå upp för sig själv och rätten att få vara den man är. Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson och Hans Josefsson samt ett tjugofemtal dansare och sångare fanns med i hela föreställningen.

Under pausen serverades fikat i den andra gasklockan och för många var det första gången de besökt dessa historiska byggnader. Innan bussresan hemåt passade resesällskapet på att ta en varm korv och kaffe. Åter i Hudiksvall kunde vi konstatera att vi fått uppleva en fantastisk annorlunda musikal som gett oss både glädje och eftertanke. Vår reseledare hade än en gång lyckats få oss att kombinera både kultur och trevlig samvaro.

Lars Norlander, resegruppen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel