Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Hudiksvall gjorde resa till Höga kusten

41 PRO-medlemmar från Hudiksvall åkte upp till Höga kusten under två soliga och varma dagar i slutet av augusti.

Resan gjordes med Lönns buss och Stefan körde. Reseledaren Ingegerd Nordlund informerade och samordnade praktiska frågor samt bjöd på godis under färden.

Första fikastoppet blev på Höga kusten-hotellet där den pampiga bron imponerade. Denna dag kom dessutom målarna som hängde i vajrarna under pylonerna med på mångas foton. Så blev det dags för ett besök i Nordingrå kyrka. Några gjorde även besök i den gamla kyrkoruinen och andra i tittade in i kyrkstallarna.

När vi kom till Norrfällsviken avnjöt hela ressällskapet en god fisklunch i Fiskafänget. Många passade på att promenera längs vägen mellan sjöbodar och kokhus och avslutade med ett besök i kapellet.

Resan fortsatte genom många av Nordingrås 52 byar och vackra vyer. I Barsta besökte vi fiskekapellet från 1665 samt passade på att göra en rundvandring bland sjöbodarna. Anders Åbergs Mannaminne fick också ett besök. Vi gick runt och beundrade allt det som har byggts upp varvid vi förvånades över var han fått alla idéer från. Den första dagen avslutades i Ullånger där Hotell Erikslund väntade med inkvartering och middag. Eftersom det fanns tid över före maten tog många en promenad runt i samhället och såg bl a statyn på skidskytten Magdalena Forsberg. Efter middagen underhöll Ronny Sahlén med många kända sånger och några av resenärerna passade på att sjunga solo.

Efter en stadig frukost besökte vi Mjälloms tunnbröd och fick först information om dess hundraåriga historia och sedan passade vi på att handla lite delikatesser. Båten Ronja tog oss därefter till Ulvön, resans höjdpunkt, där väntade en guidning i kapellet och museet. Efter lunch och kaffe samlades gruppen för återfärd till Ullånger.

Hemresan gick längs Ångermanälven och över Sandöbron. När vi kom till Lunde passade vi på att se minnesmonumentet från Ådalen 31 händelserna. Guiderna hade satt ihop en frågetävling som innehöll en sammanfattning av resan och det visade sig att många hade nästan full pott. Det var dock fyra damer som hade flest rätt och dom fick både applåder och priser. Några mil norr om Sundsvall avslutade chauffören resan med att bjuda på korv/kaffefika.

Maj-Britt och Lars Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel