Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Hudiksvall besökte biblioteket

På förmiddagen den 12 februari tog bibliotekschefen Johan Anderung emot ett tjugotal PRO-medlemmar utanför entrén.

Johan beskrev hur biblioteket coronaanpassat sin verksamhet med att bland annat ta bort stolar och begränsa besökstiden till 20 minuter. En kort period fick besökarna köa utomhus men inte nu längre. Folkbildning är till för alla vilket är ett viktigt ändamål för biblioteken och med andra ord ska de vara ett ”samhällets vardagsrum”.

Folkbiblioteken i Gävleborgs län samarbetar och ger låntagarna tillgång till 1 miljon böcker, filmer, skivor och tidningar. Biblioteket omsätter 17,5 miljoner och några miljoner kommer under de närmaste åren att användas till att utveckla självservicen. Det finns sju bibliotek i vår kommun och den nya mobila biblioteksbussen rullar runt i hela kommunen tre veckor varje månad och stannar vid 80 hållplatser. Johan fick frågor om att hyra filmer, olika tidskrifter och han uppmanade gruppen att återkomma för att få ta del av både filmer och allt som står till buds via Helga-kortet.

Efter att ha stått utomhus i snålblåsten passade det bra att ge Johan en åkarbrasa för informationen och ordförande passade på att tacka Johan med ett Hudik-kort. Närheten till Alla hjärtans dag resulterade i att föreningen bjöd på godis och sedan vandrade gruppen vidare.

Vecka 6 var en kall vecka men hindrade inte 71 PRO-medlemmar att delta i föreningens promenader. I PRO håller vi igång!

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel