Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Hudiksvall avslutade säsongens cykelturer

Den 11 september samlades PRO:arna åter vid solbryggorna i hamnen för säsongens femte och sista cykeltur.

Det var höst i luften och dimman låg tät över Hudiksvallsfjärden. Enligt planeringen stod en stadstur med traditionell avslutning hos stadsarkitekt Christina Englund på programmet. Tyvärr kunde hon inte ta emot oss denna dag utan det får bli i höst.

PRO:s vice ordförande Hans Gröning passade på att före starten informera om den trafikcirkel som ska starta under oktober månad, där cykelfrågor är ett av de ämnen som kommer att tas upp.

Dagens cykeltur gick längs Kärleksstigen på Lillfjärdens östra sida och vidare Hudikvägen norrut mot Sandvalla. Hela tiden på angivna cykelvägar. Väl inne på Östanbräcksvägen var cykelvägen slut och trafiken tätnade och mer än en cyklist uttryckte önskemål om en cykelbana.

Köpmanbergets strövområde blev sista anhalten denna dag. I det fina vindskyddet togs det medhavda fikat fram. Fem härliga cykelturer med besök hos Hagmyren, Friluftsfrämjandet i Hedestugan, Köpmanbergets strövområde, koloniområdet i Idenor med lunch på golfrestauragen samt dagens stadstur hade berikat cyklisterna på många sätt samt varit ett inslag i föreningens friskvårdsaktiviteter.

Sammanfattningsvis har säsongen fungerat bra och inga regnkläder har använts vid någon av turerna!

Birgitta Larsson, PRO:s friskvårdsgrupp

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel