Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Hudiksvall åkte till Cirkus på musikalresa

Den 27–28 oktober reste 48 glada och förväntansfulla pensionärer till Stockholm. Resan gjordes med Lönns buss och reseledaren Ingegerd Nordlund hade samordnat resan och såg till så resenärerna hade det trevligt under hela resan. Efter ett stopp utanför Uppsala för lunch steg vi in på Cirkus och piggade upp oss med kaffe innan föreställningen.

Annons

Cirkus fylldes av många som kommit med bussar från olika orter i Sverige vilket innebar att det blev fullsatt.

Musikalföreställningen ”Häxorna i East Wick” bygger på en kultfilm som blev en musikal i London och som därefter uppdaterats inför premiären i höst. Peder Jöback har huvudrollen som den förmögne och oemotståndlige Darryl och han utsätter en trist och uttråkad stad för olika upptåg och nymodigheter. Det var framförallt tre väninnor som berusades av hans sätt att vara och detta fick konsekvenser för hela staden.

Ett tjugotal dansare och sångare fanns med i hela föreställningen och i ett av inslagen fångade de tre väninnorna hela publiken genom att sväva runt inunder taket på Cirkus.

Fyllda av artisternas fantastiska sång och musik samt en oväntad lösning på ett tråkigt småstadsliv i East Wick återvände vi till bussen för vidare båtresa med Cinderella till Åland. Det blev en trevlig samvaro i restaurangen och de smakfulla för- och varmrätterna landade bra i våra hungriga magar.

Vår restaurang låg nära vinbaren så vi fick musik till middagen och några fortsatte sedan att lyssna på den underhållningen. För andra passade det bättre att ta en svängom på dansgolvet, att shoppa, sjunga karaoke eller att umgås med nya bekantskaper.

Efter en lugn och härlig natt samt en stadig frukost fanns det många olika aktiviteter att delta i på Cinderella. Det var många barnfamiljer med på resan och speciella höstlovsaktiviteter med tema Halloween sysselsatte barnen. Under båtresan var det fantastiskt lugnt och soligt höstväder och skärgården visade sig i många vackra färger.

Bussresan åter norrut gick snabbt med ett matstopp i Gävle Bro, frågetävling, informationer och godis och när vi var åter i Hudiksvall kunde vi konstatera att vi fått uppleva en musikal som tyvärr bara finns i Stockholm. Vår reseledare hade än en gång lyckats få oss att kombinera både kultur och trevlig samvaro och nu kan vi bara vänta på nästa erbjudande.

Text och foto: Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel