Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Hudik tränar stadsorientering

Under fyra måndagar i maj-juni genomför PRO föreningen stadsorientering på olika platser i Hudiksvall. Rolf Krohn som är en erfaren och kunnig orienterare har lagt upp olika banor för varje vecka och i god tid före start satt upp kontrollerna. Deltagarna får en introduktion i kartläsning, regler med mera och sedan ger de sig i väg med jämna coronaavstånd. I år är sträckan längre och kontrollerna fler vilket innebär att det tar en dryg halvtimma att ta sig runt. Vissa kontroller sitter på lite kluriga ställen men vartefter deltagarna lär sig läsa kartan går det lättare och snabbare att komma i mål.

Det är ett tjugotal deltagare varje gång och efter målgången samlas medlemmarna över en fika och pratstund. Många kombinerar denna form av aktivitet med att vara ute på Hitta ut-promenader som också ger möjlighet till att uppleva nya platser samt ta del av en härlig natur.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel