Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO fick information om Aktivitetsfabrikens verksamhet

Fredagen den 5 februari var det dags för ett besök hos Aktivitetsfabriken.

Annie Kuhne tog emot gruppen och informerade om en mängd aktiviteter som dagligen pågår inne i den stora lokalen. Det finns ett antal företagskontor men framför allt är det många föreningar som bedriver olika former av sporter och träning. Till aktiviteterna kommer både barn och vuxna på dag- och kvällstid. Målsättningen är att aktiviteterna ska passa allas intressen.

Annie uppmuntrade gruppen att komma in och prova på. I en annan del av lokalerna har Fritidsbanken sin verksamhet och där lånar man sin sportutrustning gratis. I lokalerna hos Aktivitetsfabriken finns det möjligheter att hålla både konferenser och fester. Navet i lokalen är naturligtvis restaurangen där Annie arbetar. Varje dag serveras tre luncher och till ett specialpris för pensionärer och i caféet finns fika med tillbehör. Promenadgruppen tackade och avslutade med en åkarbrasa.

Gruppen vandrade sedan vidare denna vackra dag längs hamnpromenaden, mot värmeverket och upp till Strövområdet. Där passade de bra med en kaffetår och sedan blev det lite information och idéutbyte.

Det var veckans tredje promenad och antalet deltagare var ungefär desamma emedan det även denna gång var ett antal som ej varit med tidigare fredagar. Onsdagens kalla promenad runt Björkberg och Högliden hade avslutats med att PRO bjöd på varmkorv och kaffe utanför lokalen på Djupegatan. Veckans kallaste tur var den runt Lillfjärden på måndagen och kylan uppvägdes då av att få träffas och känna gemenskap under en timma.

Maj-Britt Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel