Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO Faxe har haft julavslutning med gröt och skinkmacka

Torsdag 12 december hälsade Karin ett 40-tal medlemmar välkomna, våra trivselträffar är den första torsdagen i månaden men det här året hade vi ändrat till andra torsdagen så att Söderhamns lucia kunde besöka oss.

Tyvärr för vår del skulle luciorna vara ledig den dagen, inte så kul för mig som var den som fick föreningen att byta dag så att vi kunde få lucia. Nu klädde jag ut mig till en lite udda lucia med blinkande sken, nattlinne och blond peruk. Jag fick också Janne Olsson att ställa upp som herde. Några luciasånger hade vi inte hunnit öva på, utan allt skedde helt spontant. En lite reducerad kör under ledning av Ulla Olsson sjöng lite julsånger som uppskattades av publiken.

Innan sången berättade Eva Fresk om biblioteket och vad som erbjuds där. Gröt med skinkmacka och tillbehör smakade alldeles utmärkt, då gröten var beräknad för 60 personer så var det många som kunde ta mer både av gröt och macka.

Efter gröten tågade den där underliga lucian in under det att kören sjöng luciasången, publiken sjöng med när lucian och kören klämde i med ”hej tomtegubbar”.

Efter det här spektaklet var det dags för lotteridragning. Vinsterna bestod av julpaket, nästan lika många som antalet gäster.

När ett år tar slut är det hög tid att tacka vår kökspersonal, även Sture som kör runt med Gunni och handlar det som behövs till varje trivselträff uppvaktades likaså vår körledare Ulla erhöll en blomma. Samtliga fick varma applåder. Karin avslutar dagen med att informera om nästa trivselträff där temat är ”Efterfest”.

Samt önskar alla en god jul och ett gott nytt år.

Text: Kalle Brodin (Lucian)

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel