Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO besökte Hudiksvallsbostäder utomhus

Stefan Söderlund, vd för Hudiksvallsbostäder, tog emot PRO-medlemmarna utanför kontoret och informerade om verksamheten.

Han tillträdde tjänsten som chef i höstas. Hudiksvallsbostäder bedriver en omfattande verksamhet med totalt 4500 bostäder i alla kommundelar och 90 anställda. Hudiksvallsbostäder investerar varje år stora belopp i renoveringar av bland annat stambyten, nu senast på Håsta. Målet är att fortsätta att hålla en god standard på bostäderna. Miljö- och klimatfrågorna finns som en röd tråd i hela verksamheten och det investeras till exempel i solpaneler och värmepumpar. Företaget är kommunalägt och styrs av politiska beslut. I år kommer Hudiksvallsbostäder att fira ett 50-årsjubileum men ännu är inte tidpunkten fastställd.

Stefan informerade om planerad nyproduktion i lägenheter i Forsa och Ängebo, gruppboenden i Iggesund och Hudiksvall. I Hudiksvall kommer det att byggas bostäder på Kattvikskajen i form av kombohus och byggstarten är beräknad till i april med inflyttning i oktober -22. Hyreskostnaderna är inte fastställda. Frågor ställdes om hur man räknar köpoäng, lediga lägenheter, hyreskostnaden för nybyggda lägenheter och Stefan besvarade frågorna innan han tackades ha med en varm applåd. Därefter lämnade de 20 PRO-medlemmarna den soliga hörnan för att vandra vidare ut mot Håstaholmen.

Lars Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel