Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: PRO:are på nostalgibesök på Ljusdals folkpark

Den första september besökte ett 35-tal medlemmar ur Hennan PRO Ljusdals folkpark. Parken visades upp från sin bästa sida – soligt och varmt eftersommarväder, samt en utomordentlig guidning genom tiderna av Curt-Olof Wennberg (CuO).

Tanken var att vi skulle samlas på CuO:s veranda, men det fantastiska vädret innebar att alla ville tillgodogöra sig informationen och insupa atmosfären utomhus.

Innan allt startade, delades ett frågeformulär ut, med frågor om folkparken. Ingen hade alla rätt, men fyra deltagare kunde utkoras till vinnare – Ulla Trygg, Ewa von Wachenfeldt, Erik Persson och MajSiri Östberg. De belönades av Curt-Olof Wennberg (CuO) med en kexchoklad var.

CuO berättade om folkparken och dess verksamhet på ett mycket initierat och engagerat sätt. Tillkomst, fester, artister etc som passerat revy genom tiderna. CuO är en eldsjäl som gör, har gjort, mycket för folkparken genom tiderna.

Efter CuO:s information bjöds deltagarna på kaffe och "parkmacka". För den som ville och orkade fanns möjligheter till olika aktiviteter – minigolf, pilkastning. Minigolfen testades av många.

Corona har under året orsakat stora förändringar i vår verksamhet. Uppgjorda planer på sammankomster och resor, har måst skjutas på framtiden. Verksamheten har gått på sparlåga. Trots detta har ändå försök gjorts – tipsrunda, bouleverksamhet, besök till Hoppströmmen, och nu folkparken. De flesta av besökarna har dock ett välbevarat minne av hur folkparken fungerade tidigare.

Det hela blev ett fantastiskt möte i en rogivande oas.

Kurt L. Rådlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel